Klipp & Sling :)

Ja idag ska jag klippa mig & göra slingor :) Ska bli härligt, fast jag funderar på hur jag ska klippa luggen.. Är faktiskt sugen på en lång rak lugg ... Tror det får bli en sådan.. om den är lång kan jag ju alltid dra den bakåt mha några hårnålar .. Hmm Det eller en sneklippt snelugg:P hahha men men det märks..

Ska bara slänga i mig shaken och sen borsta gaddarna och sen dra mig ..

Fint väder är det också, Me Like :)

Mammas dag<3

Japp sista söndagen i maj, och idag är det mammas dag..
Tyvärr är jag inte hemma, men jag får slå en pling till henne senare idag.

Puh hela dagen igår låg jag och var bakfull, fyy fan var nog bland det värre jag vart med om på länge i alla fall! Usch & fy :( men men man mår väl som man förtjänar.. Tror faktiskt att jag ska vara nykter ett bra tag nu! Man kan ju liksom ha roligt ändå! :) Så slipper man allt negativt som fylllan bär med sig!

Vad ska jag hitta på idag då?
Ingen aning än faktiskt, tror det bli en luuugn och skönt slappisdag hemma i lägenheten :)
kanske borde plugga lite..

men men får se vad dagen har att erbjuda!

Jobb :)

Nu ska jag göra mig iordning, sen dra till Haffors för lite jobb :)
Har tagit fram sommarsandalerna idag, Gud så härligt :)

Fått mig ny favoritlåt med Gaga nu, Alejandro ! Så jävla bra lååååt!

Nää detta har int jä ti mä !

Nytränad :)

Puuh sitter i soffan som en mosad banan.. Säg ordet baan flera gånger och tänk på vilket jävla ors egentligen banan.. Hmm blev liksom sådär som det kan bli ibland när man ska säga ett ord, så låter det ju bara för konstigt.. Hahaha banan.. Vad är det för ord? Men men..

Har Slöat hela dagen, kollat på massor av Desperate Housewives avsnitt, orkar ju inte sluta kolla!
Sen blev det ändå en tur till gymmet, ett pass på crosstrainern i 30 minuter, samt 1 kilometer i bassängen med Ida:)
Därav känner jag mig just som en mosad banan..

Nu ska jag faktiskt titta ännu mer på DH ;)

Imorgon blir det jobb på Norbergs, sen får vi se vad kvällen bjuder på :)

Trött

Ställde klockan på halv tio idag, fy vad trött jag var när den ringde.. Ligger liksom fortfarande i sängen, fast har ju fått på datorn och försökt börja lite med pluggandet i alla fall :)
Funderar också på om jag ska träna på förmiddagen idag eller om jag ska ta det ikväll.. Det är ju rätt skönt att "få det gjort" hehe.. Men vi får se hur jag gör, just nu är jag ju så seeeeg!

Väntar på de beställda grejerna från Oriflame också, hoppas de kommer imorgon för idag kom de inte!

Herregud, är det redan onsdag?

Jag tror att det är tisdag imorgon, men det var ju för fasiken igår!
Inte bra när veckorna går så fort, man får ju ångest.. Och snart måste den riktiga sommaren komma, så det hinner bli sommar innnan hösten tränger sig på med sitt mörker och sina kalla vindar!

Jobbat från 10.00-18.00 idag och det känns skönt, roligt har det varit också. Nästa gång jag ska dit blir på fredag.
Imorgon är jag alltså ledig och då måste jag plugga färdigt intervjun, tror den är klar men den måste kollas igenom. Sen ska jag göra klart reflektionerna från veckans föreläsning. Måste även ner och lämna tillbaka böcker på biblioteket.

Har inte tränat något idag heller, så det måste jag göra imorgon! Annars blir det väl att man kommer ur träningsruset som jag just nu försöker hålla uppe!

Nu ska jag kolla in den nya oriflamekatalogen och hoppas att jag inte vill ha något ur den! :p fast känner jag mig själv så kommer det finnas massor som jag vill ha! :( men men ..

God natt !

Trött och slööö

Idag var det faktiskt en givande och bra föreläsning på Universitetet, det tackar vi för!
Efter att vi var klara där fick jag köra som en biltjuv till Filipstad och släppa av Ida, för att senare dra mig mot Hagfors och Norbergs kläder :) Där jag även ska infinna mig imorgon hela långa dagen, Gud så roligt.. Lånade hem massa kläder idag... Hmm kan bara säga att detta kommer bli dyrt! Men men det är ju så fina kläder !! Så vill man ju kunna arbeta i kläderna som finns i butiken och försöka sälja dem :) Men men vi får se vad min kära plånbok säger imorgon :)

- Koola Anna tröja (100kr)
- Klänning (299 kr)
- Jeansjacka (499 kr)
- Topp (299 kr)


När jag kom hem så drog jag tummen ur röven och tog mig en springtur, blev ingen låååång, men lite är ju bättre än inget och jag blev ju svettig och fick upp flåset så jag räknar det som ett litet träningspass :) Är stolt över att jag var ute och sprang i alla fall!! Nästa gång kanske det blir en längre bit.


Nu har jag duschat och sitter min nya Koola anna tröja som jag fyndade för ndast 100 kronor :)
Provade en sak som mamma hade i hyllan också, nån brun utan sol grejs .. Hahaha får väl se hur jag ser ut imorgon, säkert förjävlig! Men men värt att testa i alla fall, för shit va blek jag är! Ge mig sommar & massa sooool!

Nu ska jag försöka göra en skoluppgift innan jag lägger mig!
God natt. . .


Ser inget, Säger inget, Hör inget ;)

Rubrik blablabla ..

Ja då var dagen till ända, och imorgon är det skola som gäller, och efter det ska jag slänga mig i bilen och åka till Hagfors för att hjälpa Therese på Norbergs! Stackaren har ingen röst, och någon måste ju kunna kommunicera med kunderna:p hahahah.. Therese, jag kommer så fort jag bara kan ! ;)

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, har nyss kommit från träningen.. Blev 30 minuter på crosstrainern och sen ett corepass efter det så nu känns det skönt! Hann tyvärr inte med någon promenad, men 2 träningspass räcker gott & väl för min del.. Dessutom har jag gjort massa annat idag:
- Tvättat kläder
- Beställt varor från Oriflame
- Lånat om en bok på bibblan
- Städat lägenheten
- Rensat min låda (Hittade massa roligt, till exempel en dagbok & kalendrar och det är ju så kul att läsa!)
- Tagit ut soporna
- Skrivit klart intervjustudien :)

Så jag tycker att det har varit en bra dag idag.. Ikväll blir det nog bara chill, packa väskan inför skolan och planera lite inför veckan ... Hmmm kanske kanske hinner med ett avsnitt av Desperate Housewives :)

Hejda !


Liit sugen på en drink jag blev, hmm till helgen kanske man unnar sig en ;)

Ny vecka

Ja då var det måndag igen då, måndag den 24 maj 2010, gud vad tiden går fort!
Helgen har varit lugn i alla fall och det känns skönt :) Känner att jag har inget sug efter att gå på fest, så då är det lika bra att göra annat. På fredag jobbade jag på Norbergs, och det gick strålande, och sen på kvällen umgicks jag med Anna, Josefine, Malin & Helena och pratade massa<3

På lördag var det återigen dags för lite jobb på Norbergs och det gick bra då ockkså, det kommer verkligen bli toppen att få jobba där i sommar :) Denna sommar kommer bli såå mycket bättre än den förra känner jag :) I alla fall den sociala biten! Och det gillas jag verkligen, för fyy va tråkigt det var att sitta själv i Filipstad förra sommaren!

Igår hade jag förväntat mig stor sol och inga moln, men så var ju inte fallet ! :( Men solen tittade fram ibland så jag och Martin passade på att hjälpa till hemma i Geijersholm, vi rensade poolen, så att den snart kan fyllas med vatten :) För den hoppas jag att jag kommer flyta runt i större delen av sommaren :)

På kvällen hade mamma "skoparty" var nån som kom och sålde skor som ska vara så himla bra. Så jag köpte mig faktiskt ett par ordentliga kängor. Tänkte att det behöver jag framöver eftersom jag ska ut på praktik och sen jobba som förskollärare och då är man ju typ ute i alla möjliga väder :) Köpte även ett par andra arbetsskor som man har inomhus och de var så härliga! Så de ska jag använda på Norbergs hela sommaren..

När vi kom hem till Filipstad blev det film och tacomys :) Shutter island tittade vi på, faktiskt rätt bra film!

Nää idag ska jag försöka fixa med lite saker, ska göra beställningen från oriflame, gå till biblioteket och låna om en bok, skriva klart intervjustudien, städa lägenheten, rensa garderoben, gå en kort promenad med de nya skorna, dra till gymmet & Kanske ett corepass.. Hmm vi får se vad som hinns med under dagen!

Det ser i alla fall ut att bli en solig dag ! :)

Vackert väder idag

Är så härligt att värmen kommer in över vårt avlånga land... I Like :)
Har varit och fixat intervjun nu och funderar på om jag ska sätta mig på balkongen och försöka göra klart uppgiften(?) skulle ju vara skönt att få den klar så kan man spendera resten av skoltiden till att chilla lite :)

Fy inatt har jag haft så jäkla ont i ryggen :( Funderar på vad det beror på, jag har inge ont under dagarna, bara på nätterna, så det måste fan vara sängen? Brukar bli bättre om jag lägger en kudde under mig..Men inatt har det varit riktigt jobbigt.. Det gör ju så att man inte kan sova, vilket i sin tur leder till att man blir trött & sur på dagen.. Men men, jag får kolla up det om det inte slutar värka.

Imorgon och på lördag ska jag jobba på Norbergs kläder, det ska bli roligt, gillar verkligen att jobba.. Man kan jämföra det med träning nästan, haha. Det är inte alltid roligt att gå till jobbet, men när man kommer hem så mår man gött & känner att man gjort något bra och även tjänat lite extra cash :)

På tal om träning, ska nog upp till gymmet idag också och gå på crosstrainern i 30 minuter, herrejesus igår när jag gjorde det var det tungt! Fyyy innan jag var klar!! Men skönt jag mådde när jag kom hem och fick duscha av mig all svett och sedan sätta mig i soffan och vara stolt över att jag har tränat :)

Näää Ballen it is :)


Snart kvällen

Jaa då var denna dagen till ända..
Imorgon är det dags för skolan igen, efter en veckas ledighet, eller ja ledig & ledig.. Har väl haft uppgifter att fixa med och kurslitteratur att läsa, men jag har ju inte behövt åka till Karlstad varje dag :)

Återträffen förut sög verkligen :( Töligt att sitta och åka fram och tillbaka när det bara blir pannkaka av alltihop istället! men men det som var bra var ju att jag fick låna boken interkulturellt ledarskap av Maria så nu är jag faktiskt klar med den uppgiften, hela 10 dagar innan den ska vara inlämnad! Är nog fasiken nytt rekorde det :) Gött känns det också!

Nää nu ska jag ta och plocka ihop lite och plocka fram morgondagens kläder och packa skolväskan..
Sen ska jag lägga mig och läsa i Anne Franks dagbok ..
God natt *

Underbara väder!

Vilket härligt väder det är ute, tittade ut genom fönstret när jag kom upp och bestämde mig för att ta en härlig promenad :) vilket jag också gjorde, på vägen stannade jag även till och fixade så att jag får göra min intervju på torsdag, härligt!! Så nu ska jag väl typ sätta mig och skriva intervjufrågor.. Det som är mindre härligt var att jag hade mina nya träningsskor, och guuud vilka skavsår jag fick! Varför får jag det av ALLA skor? Enda sättet att gå in dem är väl att typ ha dem på sig och gå några korta promenader tills de sitter som de ska?

Funderar på om jag klarar av crosstrainern idag pga skavsåren? Det är ju inte samma skor, jag får tejpa på skavsåren och bita ihop och gå så länge jag orkar, bättre att man får några minuter gjorda än inga ;) Det börjar faktiskt, (tro det eller ej) att bli lite roligt att ställa sig på vågen på mornarna, för det går åt rätt håll, och det gör mig mer motiverad till att fortsätta träna och se hur hektona försvinner för typ varje dag som går! Jag hoppas verkligen att jag orkar fortsätta, jag har satt upp en målvikt nu också så nu har jag något att sträva efter :D

Nää nu ska jag plugga i några timmar .. Känns faktiskt liiiiite töligt att jag ska till universitetet sen kl 17.00 .. men men det är säkert värt det.. Sen är det alltid kul att träffa folk :)

Ha en bra dag, och njut av soooolen!

Heeelt slut !

Puuh idag har jag verkligen fått mycket gjort :)
En bra dag med andra ord! Jag har tvättat & bytt i sängen, sen har jag även kommit igång med en av uppgifterna i kursen och det känns megaskönt!

Nu sitter jag här och eftersvettas som ett mumintroll, ska snart hoppa in i duschen.. Bestämde mig för att gå upp till gymmet där jag gick på crosstrainern, skulle gå i 30 minuter, men när jag gjort det så var jag nästan uppe i 300 kalorier och jag var ju bara tvungen att köra tills det blev 300 jämt så det blev 32 minuter :) Knallröd och flåsig som en gris pallrade jag mig ner till träningsverkstan där ett Corepass på 30 minuter väntade.. Känns så underbart jävla härligt nu när man kommit hem :D

Imorgon ska jag tydligen till universitetet också, ska dit på en återträff med alla Polenresenärer, så ska vi nog få se filmen som de gjorde när vi var där :) Så det ska bli intressant!

Morsning !

Imse vimse Spindel ..

God morgon, idag är jag uppe tidigt känner jag :) Och det känns skönt ..
Igår när jag skulle lägga mig så kom en såndär äcklig "Hoppspindel" och kröp på täcket, Hur äckligt är inte det liksom?! Så det första jag ska göra idag när jag lämnat datorn är att slänga alla lakan i tvätten, samt hänga ut alla kuddar och täcken! För usch jag vill inte ha spindlar i sängen! Hur har den kommit dit liksom, det har varit bäddat ända sen i onsdags! Blääää!

Jag ska även springa ner och se om tvättstugan är ledig idag så jag får undan den lilla tvätt som finns, det är mycket bättre än att vänta tills man har ett mega gigantiskt tvättberg :) Sen ska jag även knalla ner till bibblan och hämta ut några böcker och så kan man börja med pluggandet lite idag kanske, vore skönt att få undan lite :) Och så ska jag även försökja träna idag, eller nej jag SKA träna något idag!

Så ska jag nog se till att se ett eller två absnitt av Desperate Houseviwes :)
HA en bra dag allesammans !
/ Elin

Försäljare :)

Japp idag har jag blivit försäljare av Oriflameprodukter :) Jag gillar att sälja och ska därför försöka mig på detta!
Ska försöka sälja lite till mamma, syster, farmor och Andrea imorgon innan jag åker till Filipstad imorgon :) Själv har jag bestämt mig för att jag ska beställa en Fotdeo som luktar persika, ett läppglans som smakar godiskola, en nattbehandling för håret, Tvål & Shampo som doftar cocos, samt en dagcreme & en nattcreme till facet :) Allt detta för mindre än 500 kronor.. Oriflame är ju faktiskt ganska billigt ändå!

Känner att jag vill tillbaka till Filipstad nu, vill träna! Blir ju inget sånt när man är hemma tyvärr, men jag måste hitta någonstans att träna under sommaren.. Funderar på miljöhälsan, men vad har de där? Har de typ crosstrainer? Och vad kostar det?? Jaa jag får helt enkelt forska i det :)

Känns otroligt gott att jag struntade i festandet denna helgen det har typ bara fördelar
- Jag kommer vakna utvilad
- Jag kommer må toppenbra, inge bakis alls!
- Jag kan köra bil när jag vill imorgon:)
- Jag sparar pengar, vilket är välbehövligt, chekade kontot förut.. INTE OKEJ!
- Jag har spenderat mystid med mamma & pappa, och det sker ju inte allt för ofta nu för tiden
- Jag får inte i mig massa onödiga kalorier ;)
- Jag kommer inte göra bort mig något ---> ingen ångest när jag vaknar imorgon!! HÄRLIGT!

Nackdelen är väl att jag missar en kväll med massa härliga vänner.. Fast jag tror jag har dem kvar ändå! <3

Nu ska jag läsa lite i Anne Franks dagbok, sen blir det natta .. God natt på er :)

Helt underbar handkräm!

Goa Duschtvålar :D

Bilder från Polen


Jag & Ida myser på en bänk i Polen :)


Här på andra våningen bodde Oscar Schindler


En judisk kyrkogård som under 2:a VK förvsndlades till en soptipp för tyskarna, Idag är det "Renoverad" Gravstenarna står därför inte på rätt plats.


Muren som går runt kyrkogården består av sönderslagna judiska gravstenar som tyskarna använde som till exempel gångvägar.


Jag, Ida & Martina sitter på en stol. Stolarna på torget symboliserar Tomheten, eftersom man här på torget selekterade judarna som bodde i Krakows ghetton.


Här besöker vi en massgrav


Det inhängnade området är en barngrav för judiska barn


:-/


:-/


Auschwitz 2 Birkenau


Auschwitz 2 Birkenau


I dessa stall bodde judarna


Sängarna som finns inne i stallen


Deras toaletter


Vakttorn


Delar av gaskammaren, trappan leder in i byggnaden där det första är "omklädningsrum"


Delar av ett krematorium


Minnesstenar för alla de människor som dödades i Birkenau - Auschwitz 2


Minnesvägg med massa bilder av Judar som dog här.. Bilderna är från resväskorna som de hade med sig


Auschwitz 1 - arbetsläger


Varningsskylt


Ingången till lägret


Gaskammare & krematorium


Här hade de dubbla stängsel


I Dessa hus bodde fångarna på Auschwitz 1, Något "lyxigare" än fångarna på Auschwitz 2
Skillnaden beror på att 1 var arbetsläger & 2 var dödsläger


Dödsväggen.. Här ställde man upp fångarna och avrättade dem


Jag under skylten, som dock är en fejk eftersom det var en jäkla idiot som fick för sig att stjäla orginalet!


sista kvällen, vi ska gå och äta på en judisk restaurang :)

Denna resa var verkligen en upplevelse och jag är glad att jag tog steget och följde med, och jag kan verkligen rekomendera er att någon gång i livet ta en resa hit. Man lär sig otroligt mycket om både förintelsen och även om sig själv som person. Men när man kommer hem så går det inte att beskriva med ord vad man sett och varit med om. Det är så himla stort och jag upplevde att det var svårt att ta in allt på en gång. Men om ni får chansen att åka på en resa som denna så ta den chansen!

Lördag den 15 maj 2010

Helgen går otroligt fort, imorgon är det söndag!
Dagen har bestått av jobb på Norbergs kläder tillsammans med Therese & Bert och det har varit mycket folk, kul att folk kommer ut när det äntligen liksom händer något i lilla Hagfors :-)

När vi slutade tog jag & Therese en liten tur ute på marknaden, blev 14 par strumpor, två par väskor och en handkräm med kokosdoft :) I Love Shopping!

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska på fest eller inte, känner inte alls för att gå på party så det lutar åt en hemmakväll med mamma & pappa .. Tror det kommer sluta tråkigt om jag går ut, och dessutom har jag inge dricka..Och så vore det skönt att komma till Filipstad ganska tidigt imorgon, får väl kanske ta mig en tur till Karlstad och hämta Martin & Daniel också eftersom de är på kalasering där idag.

Nää hoppas ni får en trevlig kväll :)


Tror ja ska mysa med Molly, Alice & Wilma ikväll .. <3

Marknad i Hagfors !

Jepp idag och imorgon är det marknad, ska försöka ta mig en liten tur idag och se vad de har att erbjuda, fast jag vet inte med vem riktigt än.. Tror jag ska fråga mamma om vi ska ta med hundarna ner och gå lite, det är bra social träning för dem det.. På tal om hundar, Hundutställningen i Sunne igår gick inget vidare, men men det är alltid roligt att sitta och titta på alla söta raser och filosofiera vilken man själv skulle vilja ha en gång i framtiden :)

Imorgon ska jag hjälpa Therese på Norbergs kläder, det kommer bli skoj! Dessutom måste jag lära mig den nya kassan, men det blir nog inga problem :)

Vad händer ikväll då? Joo jag tror jag tar bilen till Ekshärad och sover hos Martin..

Nää nu blir det frukost!

Långledigt :)

Japp nu har jag verkligen långledigt, ska inte till universitetet förens på onsdag, härligt!
Men dock har jag ju litteratur som jag måste ta tag i, och det ska jag verkligen försöka göra!
Eftersom vi är lediga så länge så är jag hemma i Hagfors och myser, det är ju marknad här i helgen! Skräll att vädret är dåligt då liksom.. men men..

Idag har jag köpt nya träningsskor så nu ska jag träna ännu mera.. Gött!
Kilona ska bara raaaasa ;) hahaha eller nått i den stilen :P

Nu blir det film med syster och imorgon blir det hundutställning i Sunne med mamma, med Alice & Wilma<3

Uppdatering :)

Hinnr inte med bloggen känner jag :) Mitt liv består ju av sååå mycket annat (NOT) Men jag tänkte i alla fall försöka göra en liten uppdatering. Jag har ju varit på partykryssning tillsammans med Helena, Cherie & Sanna, samt massa coolingar från Bergskolan.. Och tro mig, det var kul !

I fredags bar det av till Örebro för att hälsa på Malin, Johan och Aron :) Vilket gäng likosm, jag, Andréa, Malin, Johan & Aron .. Jag har tränat skrattmusklerna en hel del vill jag lova! På lördagen var det äntligen dags för Lady Gaga i Stockholm, ÅÅh herregud det var så jäääävla bra! Mycket bättre än Pink som jag var på i höstas, och jag vill gärna på henne när hon kommer till Malmö, men det känns väldigt långt att åka! Men men vi får väl se hur det blir :) Men Faan så bra det var alltså! :)

Nu sitter jag här, ska snart bege mig till Karlstad för en dag på universitetet, vi börjar en ny kurs idag, den sista innana sommarn :) I LIKE !

Ikväll eller imorgon bär det av hem mot Geijersholm också, det är ju speedway ikväll, lite sugen på att gå på det är jag faktiskt! Det är ju elitseriepremiären! Ska ringa och höra om pappa & mamma ska dit, för isf åker jag nog kanske hem ikväll och blir med dem upp :)

Nää nu får det bli lite gjort här hemma innan ja ska dra mig till bilen för att hämta upp Ida :)
Ha en bra dag / Elin
RSS 2.0